Spoštovani starši!

Vem, da ste z vseh strani zasuti z nasveti, kako otroku nuditi pomoč pri šolanju doma, kako mu pomagati, da bo čim lažje šel skozi te napete čase, ki jih doživljamo vsi. Skrbi in obveznosti večine strašev se v času izolacije niso zmanjšale, ampak celo potrojile. Starši smo sedaj postali učitelji, vzgojitelji, animatorji, pogajalci …  Ni lahko iskati ravnovesja med šolskim delom otrok, službenimi obveznostmi, če opravljamo delo od doma ali če hodimo v službo, hišnimi opravili in novimi spremembami v odnosih, ki so se vzpostavili sedaj, ko smo vsi doma.

V teh novih okoliščinah je pomembno, da tudi starši poskrbimo zase, saj bomo le tako zmogli otrokom dati tisto, kar od nas pričakujejo – občutek varnosti, miru in zaupanja.

Tukaj je nekaj uporabnih pozvezav, gradiv in koristnih informacij, ki so vam pri tem lahko v pomoč:

https://zdaj.net/koronavirus-otroci-in-mladostniki/podpora-otrokom-v-casu-koronavirusa/

https://zdaj.net/izpostavljeno/galakticni-vodnik-o-koronavirusu/

https://zdaj.net/koronavirus-otroci-in-mladostniki/gradiva-za-starse-otroke-in-mladostnike-v-casu-koronavirusa/

V sodelovanju s Svetovno zdravstveno organizacijo (WHO), UNICEF-om, End Violence Against Children idr. so v slovenščino prevedli šest sklopov nasvetov za starše in druge skrbnike, ki vključujejo načrtovanje preživljanja skupnega časa “ena na ena”, ohranjanje pozitivnih občutkov in misli, ustvarjanje nove vsakodnevne rutine, izogibanje slabemu vedenju, obvladovanje stresa ter pogovor o novem koronavirusu oziroma bolezni COVID-19.

Povezava na novico in gradiva:

Starševstvo v času COVID-19 – napotki za starše oz. družine

Nasveti so nastali v sklopu programa »Preventivna platforma« (www.preventivna-platforma.si), sofinanciranega s strani Ministrstva za zdravje.

Skupno 34 obiskov, današnjih obiskov 1