Dragi učenke in učenci, spoštovani starši!

Začelo se je šolsko leto, ki bo prepleteno z novimi izzivi, preizkušnjami, načrti, namenjeno odkrivanju novih znanj, gradnji vrednot, izkazovanju truda in pridobivanju izkušenj. Pred vami je publikacija naše šole za šolsko leto 2023/24, v kateri predstavljamo osnovne informacije o naši šoli, organizacijo in načrt dela ter obvezni in razširjeni program.

1. septembra 2023 je skozi šolska vrata v 13 oddelkov vstopilo 240 učencev in učenk. Naši prvošolčki ste letošnje šolsko začeli z radovednimi pogledi, igrivimi nasmehi, z zanosom, s pričakovanji in polni upanja. Kot vaš ravnatelj vam želim prijeten vstop v novo okolje, v novo obdobje, saj boste izvedeli mnogo novega, spoznavali šolske klopi, črke, igre, tuje jezike ter nove prijatelje. Želim vam, da bi se v šoli počutili karseda lepo, varno in da bi se vam vseh devet let šolanja dogajale prijetne stvari.

Dragi učenke in učenci,
šola je v prvi vrsti namenjena vam. Ravno zato bodite do sebe zahtevni in odgovorni, samostojno opravljajte svoje naloge in s spoštovanjem vzemite vse najboljše, kar vam ponujamo. Čaka vas mnogo izzivov in priložnosti. Vsi zaposleni pričakujemo od vas lep odnos do vsega, kar vam nudi možnosti za razvoj. Pokažite spoštovanje do učiteljev in ostalih zaposlenih, do šole kot ustanove, ki vam daje temeljno podlago za uspeh v življenju in vam nudi prijetno okolje za ustvarjalni razvoj.

Osnovni pogoji uspešnega učenja so dobro branje z razumevanjem, sledenje in poslušanje razlag v šoli, redno pisanje domačih nalog ter redno, sprotno učenje. Zavedati se morate, da dober učni uspeh omogoča tudi kakovostnejši prosti čas, ki bo le tako sproščen in igriv. Imejte jasno zastavljene cilje, zaupajte v svoje sposobnosti ter imejte pozitiven odnos do učenja. Zavedati se morate, da ste za svoj učni uspeh odgovorni predvsem sami, starši in učitelji vam lahko ustvarjamo le vzpodbudno okolje.

Spoštovani starši,
na šoli bo vedno potrebno nekaj prilagajanja in bomo morali sodelovati, ker v šolskem prostoru živimo v skupnosti in si za naše otroke želimo vse najboljše. Na šoli se bomo trudili, da bomo naredili vse, kar je v naši moči, da ustvarjamo zdravo in spodbudno učno okolje ter da bo pouk potekal čim bolj uspešno in življenjsko. Za otrokov napredek sta pomembni pohvala in zanimanje za njegovo delo, tako doma kot v šoli. Še posebej so pomembne izpostavljene vrednote: medsebojno spoštovanje, odgovornost in znanje. S svojim delom, predvsem pa z zgledom, jih bomo odrasli privzgajali otrokom. Vsak od nas nosi to odgovornost.

Želimo si odprte komunikacije, zaupanja v naše strokovno delo in da bo šolsko leto zanimivo, ustvarjalno, polno novih izzivov in uspehov.

 

ravnatelj Marko Havle, prof. mat. in fiz

Skupno 1.683 obiskov, današnjih obiskov 1