Podrobnosti dogodka

  • Datum:

Planinski krožek OŠ Dravograd in OŠ Šentjanž ter Planinsko društvo Dravograd organizirajo izlet na:

Boč (878 m) v soboto, 6. aprila 2019, ob 7. uri

Zberemo se pred OŠ Dravograd in pred Domom borcev v Šentjanžu. Pot nas bo vodila do Slovenskih Konjic, kjer bomo zavili proti Poljčanam, od tam pa do travnikov pod planinskim domom na Boču (do tja ura in pol vožnje).

Hoje bo približno 4  ure. Pot je srednje lahka, zato so potrebna primerna oblačila in obutev. V primeru hladnejšega vremena ne bodo odveč niti kakšna rezervna majčka, kakšna jopica (ali vetrovka) in kapa.

Vabljeni tudi starši. Učenci prve triade lahko gredo z nami le ob spremljavi staršev, starih staršev …

Malico naj imajo otroci s seboj (iz nahrbtnika). V primeru slabega vremena bo izlet prestavljen. Prijave zbirajo mentorice do petka dopoldne.

(Franja Šmon Drevenšek, Nataša Kovše, Zdenka Krajnik)

Prevoz bo organiziran: mali avtobus ali kombi (25 prostih mest, stroške poravnamo sami, zaradi zavarovanja na pohodu pa je obvezna poravnana članarina)

Boč spada v pogorje Karavank in sicer se nahaja na njenem najvzhodnejšem delu, ki je na robu Panonsko nižine. Gora je v bližini Poljčan. Z nje je lep razgled na Dravsko in Ptujsko polje, Pohorje, Haloze, Donačko Goro, Gorjance, Lisco, Kum, na Kamniško Savinjske planine in tudi na Uršljo goro in Peco. Na vrhu je razgledni stolp, blizu doma planincev pa znamenito rastišče rože velikonočnice, ki letos že cveti

PRIJAVNICA

 

 

Skupno 40 obiskov, današnjih obiskov 1