Vsako leto z učenci sodelujemo na mednarodnem likovnem natečaju “Bodi umetnik-Igraj se z mano” v organizaciji Centra Janeza Levca Ljubljana ter Društva za kulturo inkluzije Ljubljana in  v sodelovanju s Koroško galerijo Likovnih umetnosti Slovenj Gradec. Poleg vsakoletne teme “Igraj se z mano” je bila letos razpisana še dodatna tema “Različni smo”.

Učenci OPB 2 so na natečaju sodelovali s štirimi risbami  in bili smo zelo veseli, ko smo izvedeli, da je  nagrajena tudi učenka Lili Moric iz 2. razreda.

V sredo, 13. 3. 2024, sva se z Lili udeležili prireditve in postavitve razstave nagrajenih del, ki je potekala v KGLU Slovenj Gradec. Ob prihodu so nas pozdravili predstavniki centra Janeza Levca in društva za inkluzijo. Nato smo se razdelili v skupine in skupaj z varovanci III. OŠ  Slovenj Gradec spoznali nekatere knjižne junake, nato pa je sledila delavnica, v kateri so otroci  izdelali rakete iz papirja. Po koncu delavnic  so skupaj postavili razstavo, ki bo še nekaj časa na ogled. Sledila je zabava z živo glasbo in ogled vseh razstavljenih del s pogostitvijo.

                                                                              Nagrajenka Lili Moric  in  mentorica Marinka Vožič

Skupno 66 obiskov, današnjih obiskov 1