Naša šola se je pridružila projektu PODARI TRENUTEK v organizaciji Rotary kluba Slovenj Gradec. Namen projekta je učence koroških osnovnih šol spodbuditi k nesebični pomoči sočloveku, kar predstavlja temelj povezane in solidarne družbe.

V času izvajanja projekta, od 12. 2. do 10. 5. 2024, bo na šoli nastavljena skrinjica, v katero bodo otroci odlagali listke, na katere bodo napisali, kako so nekomu pomagali (lahko sošolcu, družinskemu članu, učitelju, neznancu itd.), oz. kaj prijaznega so zanj storili. Zraven bodo dopisali svoje ime in razred, saj bodo poleg najaktivnejše šole nagrajeni tudi trije posamezniki, ki bodo prejeli posebno nagrado. Mlajši otroci, ki še ne pišejo, lahko svoje dejanje narišejo ali pa jim pri zapisu pomaga odrasla oseba. Otroci lahko v času trajanja projekta odložijo poljubno število listkov.

Kljub temu da bodo najaktivnejša koroška šola in trije učenci, ki bodo opravili izstopajoča dobra dela, nagrajeni, to ne bo naš glavni povod za sodelovanje pri projektu. Z opravljanjem dobrih del in razmišljanjem o tem, kako lahko nekomu pomagamo, bomo namreč poskrbeli za svetlejšo in bolj povezano prihodnost, v kateri bomo z veseljem živeli, kar pa je glavna nagrada.

Suzana Kranjec Lebič

Skupno 102 obiskov, današnjih obiskov 1