»Sem dolgo upal in se bal,
slovo sem upu, strahu dal;
srce je prazno, srečno ni,
nazaj si up in strah želi.«

                     (F. Prešeren)

8. februar je osrednji slovenski kulturni praznik. To je dan smrti našega največjega slovenskega pesnika Franceta Prešerna, zato ta praznik imenujemo tudi Prešernov dan.

Ker je to tudi dela (in pouka) prost dan, smo se na šoli spominu na našega vélikega pesnika poklonili dan prej, ko smo v ta namen v telovadnici šole izpeljali kulturno prireditev.

Na njej so nastopajoči predstavili pomembnejše dogodke iz pesnikovega življenja, praznično vzdušje pa so z glasbenim nastopom podkrepili učenci, ki obiskujejo Glasbeno šolo Slovenj Gradec in GŠ Radlje ob Dravi. Mladim glasbenikom, na katere smo lahko tudi kot šola izredno ponosni, so se na odru pridružili tudi njihovi učitelji. Tako smo lahko prisluhnili zvokom violine, prečne flavte, klarineta, saksofona, kitare, harmonike in klavirja.

Ob koncu prireditve je navzoče nagovoril tudi g. ravnatelj, ki se je v prvi vrsti zahvalil nastopajočim za njihov odličen nastop. Poudaril je, da si moramo vsi prizadevati, da bo kultura postala del našega vsakdana, kajti kultura niso samo glasba, film in ples, ampak je to način življenja in spoštljiv odnos do drugih.

V tem duhu smo se tudi razšli in ponesli delček kulturnega navdiha v svoje domove.

Lilijana Ladra

Skupno 215 obiskov, današnjih obiskov 1