Na šoli potekajo mnoge interesne dejavnosti, kjer učenci lahko razvijajo svoje talente v petju, plesu in igranju. Počasi bo za nami prva polovica šolskega leta 2023/2024 in v tem obdobju so učenci te talente lahko pokazali na mnogih prireditvah, ki so se odvijale na šoli, v kraju in v občini.

V mesecu septembru smo kot prvo na povabilo krajevnih svetnikov sodelovali  pri otvoritvi prenovljenega Doma borcev Šentjanž. Prenovljeni oder sta otvorila Maks s kitaro in Zara s saksafonom. Sledil je nastop otroškega pevskega zbora pod mentorstvom Renate Sešel na 27. dobrodelnem koncertu Karitas. Ob spremljavi glasbenikov in balerin so zapeli dve pesmi in navdušili občinstvo.

Oktobra sta učenki prostovoljki Maša in Larisa pomagali pri izvedbi Drobtinice, kjer smo pod okriljem Rdečega križa zbirali prostovoljne prispevke za prehrano učencev naše šole. Otroški pevski zbor zborovodkinje Silveli se je na pobudo župana udležil z dvema pesmima srečanja invalidov občine Dravograd. 

Mesec decembra je bil izredno pester. Otvorili smo ga s šolskim božično-novoletnim bazarjem, na katerem sta se oba otroška zbora predstavila z dvema pesmima. Z učenci smo obiskali skupaj s predstavniki Rdečega križa Dravograd tudi varovance doma upokojencev v Sv. Emi.  Učenci so jih navdušili s petjem in plesi. Veselje na obrazu pa jim je pričarala tudi Urška s frajtonarico. Odzvali smo se povabilu Koroške televizije – KOR TV za snemanje božične oddaje. Zanje smo pripravili simpatičen božično obarvan program z naslovom Božične nogavičke. Oddaja se je predvajala na predvečer novega leta. Otroški pevski zbor pod vodstvom Silveli Grosek je sodeloval na koncertu Eve Boto.  Zapeli so skupaj z Evo in poželi velik aplavz. Prvošolčki so s svojim obiskom razveselili tudi otroke v vrtcu Kronica. Odigrali so jim pravljico Izgubljena rokavička, manjkalo pa ni niti plesa in petja. Za zaključek leta 2023 pa smo se odzvali na povabilo Pihalnega orkestra Šentjanž in jim z otroškim petjem popestrili tradicionalni koncert.

Hvala vsem sodelujočim učencem, ki so s svojimi nastopi privabljali nasmehe in dostojno predstavljali OŠ Šentjanž pri Dravogradu.

Z novim leto se pevski zbori pripravljamo na nove podvige. Pred nami je kar nekaj prireditev, kjer nas boste lahko slišali.

Renata Sešel

Skupno 61 obiskov, današnjih obiskov 1