V četrtek, 16. 11. 2023, smo z učenci 8. razreda obiskali mesto Slovenj Gradec.  

Najprej smo si ogledali Fakulteto za tehnologijo polimerov. Na zanimivem uvodnem predavanju, podprtim z interaktivnim sodelovanjem (menti meter,…), smo spoznali, s čim se ukvarjajo, kaj so polimeri in kakšni so pozitivni in negativni vplivi plastike na okolje. Potem smo si v dveh skupinah ogledali prostore fakultete (predavalnico, delavnico,…) in se kot laboranti preizkusili v njihovem laboratoriju, kjer smo izolirali škrob in pripravili iz njega svoj plastični material.

Drugi del naravoslovnega dne je potekal na Gimnaziji Slovenj Gradec, kjer so nas sprejeli dijaki in nam več povedali o znamenitostih mestnega jedra in pomembnih ustanovah mesta. Skupaj smo rešili tudi delovni list, ki nas je s pomočjo telefonov in bralcev črtnih kod pripeljal do pravilnih odgovorov. Da pa ni bilo vse samo slišano in zapisano na papirju, so nam mesto tudi razkazali. Na šoli nam je bil najbolj zanimiv prostor za počitek.

Tako smo preživeli pester dan, ki nam je odprl nova obzorja in mogoče tudi komu olajšal odločitev, kje nadaljevati šolanje.  

 

Besedilo pripravil: učitelj Blaž

 

Skupno 125 obiskov, današnjih obiskov 1