»Ko bereš dobro knjigo,
se lahko zgodi nekaj zelo čarobnega.«
                                  (J. K. Rowling)                                      

 

V sredo, 18. 10. 2023, so učenci 7. a in 7. b v okviru nacionalnega projekta »Rastem s knjigo«,  namen katerega je pri mladih bralcih spodbuditi branje kakovostne slovenske mladinske literature, obiskali Knjižnico Dravograd.

V knjižnici je sedmošolce pričakala knjižničarka Jerneja, ki jim je predstavila splošno knjižnico in postavitev gradiva v tej vrsti knjižnice, ki se nekoliko razlikuje od šolske. Nato jim je razložila, kako deluje sistem Cobiss (javno dostopen knjižnični katalog), del katerega je že tudi naša knjižnica. Prikazala je način izposoje e-knjige v sistemu BIBLOS in z učenci ponovila pravila lepega obnašanja v knjižnici.

Sledila je predstavitev knjige pisateljice Irene Androjne Modri otok, ki so jo tokrat v okviru projekta dobili v dar prav vsi sedmošolci slovenskih osnovnih šol. Po ogledu kratkega filma o nastanku in vsebini knjige, ki je bil posnet prav za to priložnost, so učenci prisluhnili še odlomku iz knjige. Pred končanim druženjem je knjižničarka učencem izročila knjigo, ki je zagotovo že z nenavadno naslovnico marsikoga klicala k branju …

Lilijana Ladra

20231018_105830

Slika 1 of 6

Skupno 110 obiskov, današnjih obiskov 1