V petek, 6. 10. 2023, je bilo na Muti srečanje narečnih skupin. V lanskem šolskem letu so učenci 5. razreda sodelovali v tem natečaju, zato smo bili povabljeni na prireditev.

Z učenkami smo se udeležile srečanja. Najprej so nas pogostili s kosilom, nato pa so nas učenci turističnega krožka popeljali po Muti in razkazali znamenitosti. Ogledali smo si rotundo Sv. Janeza Krstnika ob izlivu Bistrice v Dravo in kapelico Janeza Nepomuka, ki je tudi zavetnik proti vodnim nevarnostim. Pot smo nadaljevali do Kovačije in tam naredili skupinski posnetek vseh udeležencev. Ogled smo zaključili v Kovaškem in gasilskem muzeju. Gospod Marjan Kos nas je popeljal v stare čase in izčrpno predstavil različne zbirke.

Ob 17.00 uri se je začela prireditev z naslovom Vsaka vas ima svoj glas. Učenci in delavci OŠ šole Muta so se zelo potrudili, da je narečni festival odlično uspel. Sklenili smo, da bomo tudi to šolsko leto sodelovali, saj se zavedamo, da moramo ohraniti naše narečje. Brez lastnega jezika narod nima zgodovine, ne sedanjosti in ne prihodnosti.

Mentorica: Zdenka Krajnik

Skupno 103 obiskov, današnjih obiskov 1