Sodobni življenjski slog nas sili v hiter tempo življenja, posledično izgubljamo povezanost z naravo. Iz tega razloga smo se z devetošolci odločili, da se podamo na kratko dvodnevno taborjenje. Terminsko je bil najbolj ustrezen september zaradi relativno visokih temperatur. Za destinacijo smo si izbrali Vadbeni center Vič, saj je destinacija nekoliko odmaknjena, vendar še vedno dovolj blizu »civilizacije«, hkrati pa nam je ponujala vse, kar bi potrebovali tudi v primeru nekoliko slabšega vremena.

Sprva smo načrtovali, da bi se do našega tabora podali peš izpred šole, vendar žal to zaradi posledic neurja ni bilo mogoče.        

Najprej smo obiskali Dvorec Bukovje, kjer smo si ogledali preurejeno notranjost ter se pogovarjali tudi o vojni za osamosvojitev Slovenije.

Na poti do tabora smo se ustavili tudi v prostorih občine, kjer smo nam razkazali prostore nekdanje gestapovske mučilnice. Ob sprehodu skozi trg smo si ogledali še srednjeveško trško jedro.

Ob prihodu v tabor je sledila predstavitev dela policije. Še posebej nas je navdušil prikaz dela policijskih psov.

Sledilo je težko pričakovano kosilo in postavljanje šotorov. Matematično obarvano popoldne smo si popestrili z orientacijskim tekom.

Večerja ob tabornem ognju, opazovanje zvezd in pogovori pa so vodili v prijeten zaključek dneva. Glede na to, da smo bili na taboru devetošolci, ki nas letos čaka tudi valeta, smo fantje izkoristili tabor in zvečer presenetili dekleta s povabilom na ples.

Petkovo jutro smo pričeli s spoznavanjem biotske pestrosti neposredne okolice, čemur je sledilo čiščenje okolice, pospravljanje šotorov in priprava na odhod domov. Pred vkrcanjem na avtobus, ki nas je peljal do šole, nas je čakal še prijeten sprehod do Dravograda, ki je ob klepetu s sošolci hitro minil.

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                         

Skupno 162 obiskov, današnjih obiskov 1