Prva pomoč v duševni stiski ob poplavah

 

Obveščamo vas, da smo zaradi obsežnih poplav in posledično številnih stisk prebivalcev, na Nacionalnem inštitutu za javno zdravje (NIJZ) v sodelovanju z Ministrstvom za zdravje (MZ) vzpostavili sedem mobilnih timov strokovnjakov za izvajanje psihosocialne pomoči prebivalcem na terenu.

Na Koroškem se je ekipa vzpostavila v Centru za duševno zdravje odraslih v Zdravstvenem domu Ravne na Koroškem.

Mobilni tim, ki bo lahko prisoten na prizadetih območjih, sestavljajo psiholog ali specialist klinične psihologije, socialni delavec, diplomirana medicinska sestra, predstavnik lokalnih nevladnih organizacij, Rdečega križa ali Karitasa in po potrebi še predstavnik gasilcev, Slovenske vojske ali Policije.

Kontaktna oseba, na katero se naj obrnejo predstavniki skupnosti, ki prepoznajo osebe/družine v stiski, pa tudi prizadeti prebivalci, ki potrebujejo tovrstno pomoč, je regijska koordinatorica za duševno zdravje pri NIJZ OE Ravne na Koroškem, Jerneja Lorber – telefonska številka 041 454 993.

Več informacij najdete v sporočilu na povezavi https://nijz.si/nijz/vzpostavljeni-mobilni-timi-strokovnjakov-za-izvajanje-psihosocialne-pomoci-prebivalcem-na-terenu/

 

 

Jerneja Lorber, univ. dipl. soc. ped.

Regijska koordinatorica za duševno zdravje

Program MIRA, Nacionalni program duševnega zdravja

 

NIJZ, OE Ravne na Koroškem, Ob Suhi 5b, 2390 Ravne na Koroškem

t +386 2 8705 617

   +386 41 454 993

jerneja.lorber@nijz.si

www.zadusevnozdravje.si

Skupno 104 obiskov, današnjih obiskov 1