V četrtek, 19.4.2023, je na OŠ Neznanih talcev Dravograd potekalo območno srečanje otroških in mladinskih pevskih zborov. Med devetimi sodelujočimi zbori so bili tudi trije zbori OŠ Šentjanž pri Dravogradu. Vsak zbor se je predstavil s tremi pesmicami.

Otroški pevski zbor od 1. do 3. razreda je pod vodstvom Renate Sešel zapel pesmi: Navsezgodaj zjutraj, Klic v sili in Maestro Bertolini. Na klavirju je zbor spremljala Silveli Grosek. Pri zadnji pesmi pa so se zboru pridružili tudi Julija Lampret s favto, Tia Zajamšek z violino in Teo Koren z bobni.

Otroški pevski zbor 4. in 5. razreda je pod mentorstvom Silveli Grosek zapel: Monika, Dežela branja in Ljubica moja. 

Mladinski pevski zbor od 6. do 9. razreda  je ravno tako pod mentorstvom Silveli Grosek zapel kar dvoglasno: Pojmo vsi skupaj, Biseri in Jutranja. Oba zbora je na klavirju spremljala Eva Mori.

Strokovna spremeljavka revije je bila gospa Danica Pirečnik, ki je ob koncu nastopov podala zelo pozitivno oceno prikazanega celoletnega dela zborovstva na šoli.

Vsi zbori so se odlično odrezali in s tem pokazali, da v Šentjanžu radi in lepo pojemo. Na reviji je tako sodelovalo kar 120 učencev naše šole.

Želimo si, da bi tako lepo in množično peli tudi v prihodnosti. Pravijo: “Kdor poje, ne misli slabo.”

Renata in Silveli

Skupno 154 obiskov, današnjih obiskov 1