V soboto, 1. aprila 2023, smo se s planinski krožkom odpravili raziskati Radeljsko zgodovinsko in gozdno učno pot Stari grad. Na parkirišču pri Kalvariji smo se zbrali ob 9. uri in se s sončkom na obrazu podali na pot.

V gozdu nad Radljami se prepletajo gozdna učna pot, Trim steza in Zelena doživetja graščaka Marenberškega ob reki Dravi.

Otroci so z zanimanjem iskali tablice in brali sporočila gozda, se preizkušali na orodjih trim steze in iskali ščite graščaka Marenberškega. Po vzponu skozi gozd, smo prispeli na razgledno točko, kjer smo lahko občudovali Radlje, Dravsko dolino in obronke Pohorja. Nato smo se povzpeli do razvalin nekdanjega gradu, kjer nas je čakal začaran meč viteza, ki še danes skrbno čuva skrivnosti gradu. Poskušali smo ga izvleči, a nam ni uspelo, menda pa začutiš posebno moč že, če ga močno primeš in se z njim fotografiraš. 

Pot smo nadaljevali proti najbolj zanimivi točki na poti – Hudi luknji, ki je burila naše misli skoraj celotno pot. Navdušeni smo s svetilkami na telefonih pokukali vanjo in hitro ugotovili, da v njej na prvi pogled ni videti nič hudega. V njej je tekla voda, in na stenah smo lahko opazili nekatere kraške pojave.

Pot smo krožno prehodili v dveh urah in pol, ob tem smo se razgibali, nadihali, poklepetali in se naužili lepot narave.

Vabimo vas, da se nam pridružite na naslednjem pohodu, ki bo 22. aprila 2023.

Lep planinski pozdrav!

Mateja Petek

Skupno 83 obiskov, današnjih obiskov 1