Vsako leto, 15. februarja, obeležujemo mednarodni dan boja proti otroškemu raku.

Za rakom letno zboli približno 80 otrok in mladostnikov. Ozdravljivost je 80–odstotna, mnogi pa bitko s kruto boleznijo žal izgubijo. Otroci in mladostniki, ki so trenutno v fazi zdravljenja, kot tudi tisti, ki so bolezen uspešno premagali, si predvsem želijo, da bi bili med vrstniki sprejeti. Žal je rak pri otrocih še vedno pogosto tabu tema. Mnogi vrstniki nimajo dovolj informacij o tej bolezni in se zato gologlavih Junakov izogibajo ali se jih celo bojijo.

Simbol boja proti otroškemu raku je zlata pentlja. Zato smo si tudi učitelji in učenci OŠ Šentjanž pri Dravogradu  pripeli zlate pentlje in tako izkazali podporo otrokom in mladostnikom, ki se pogumno spopadajo z rakom, vsem, ki so premagali raka, družinam, zdravnikom, zdravstvenemu osebju in vsem drugim, ki svoj čas namenjajo otrokom obolelim za rakom.

V podporo Junakom 3. nadstropja  smo ustvarili  drevo življenja ter ga v upanju na hitro ozdravitev in z lepimi željami poslali na društvo, ki ga vodijo starši Junakov 3. nadstropja.

Mojca Dajčman

Skupno 86 obiskov, današnjih obiskov 1