»Če želiš priti daleč v življenju,

moraš prebrati veliko knjig.« (R. Dahl)

 

Že kar precej let kot šola sodelujemo v nacionalnem projektu »Rastem s knjigo«, ki vključuje dve ciljni skupini, in sicer sedmošolce osnovne šole in dijake 1. letnika srednje šole.  V šolskem letu 2022/2023 poteka projekt za sedmošolce že sedemnajstič, za dijake prvih letnikov pa trinajstič.

Projekt poteka pod okriljem različnih kulturnih ustanov: Ministrstvo za kulturo, MIZŠ, MKL, Pionirska knjižnica, ZRSŠ, Združenje splošnih knjižnic, Sekcija šolskih knjižnic ter Društvo slovenskih pisateljev. Glavni namen projekta je mladim bralcem približati kakovostno slovensko mladinsko literaturo ter spodbujati branje pri mladih.

V okviru projekta, ki se je uradno pričel 7. 11. 2022, smo s sedmošolci naše šole v torek, 8. 11. 2022, obiskali Knjižnico Dravograd. Tam jim je knjižničarka Jerneja najprej podrobneje predstavila omenjeni projekt, nato pa še sistem Cobiss, t.j. javno dostopen knjižnični katalog, del katerega je že nekaj let tudi naša šolska knjižnica.

Sledila je predstavitev knjige avtorja Boštjana Gorenca z naslovom Reformatorji v stripu, ki so jo tokrat v okviru projekta dobili v dar prav vsi sedmošolci slovenskih osnovnih šol. Knjižničarka jim je prebrala odlomek iz knjige, ki so ga učenci potem tudi odigrali. Po slišanem in videnem se je njihovo zanimanje za vsebino dobljene knjige še poglobilo. Zato ni bilo presenečenje, ko so se posamezniki ob vrnitvi v šolo odpravili v knjižnico, kjer so že pričeli z branjem zabavne in hkrati poučne zgodbe o nastanku slovenskega jezika …

Lilijana Ladra

Skupno 74 obiskov, današnjih obiskov 1