Prebudili smo se v nov dan in prebudile so se tudi prve ljubezni. Dan smo imeli zapolnjen z raznimi aktivnostmi, vsi pa smo komaj čakali na zaključni  večer.

Tretješolci smo dopoldan krepili svoje ročne spretnosti, saj smo zabijali žebljičke, navijali volno in prišli do simbola našega doma – lipovega lista. Razširili smo znanje o vremenu in vremenskih pojavih. Spoznali smo veliko novih izrazov in pripomočkov. Po kosilu smo se odpravili na urejeno strelišče in tudi mi spoznali osnove lokostrelstva. Puščice so letele v tarčo, nekatere pa tudi mimo 😊. Učiteljica nam je pripravila zabavno igro, kjer smo se prelevili v najrazličnejše živali. V okolici smo iskali primerno hrano za žival, ki smo jo predstavljali. Naučili smo se veliko o prehranjevalnih verigah in spletih.

Četrtošolci smo zopet raziskovali gozd, saj zanimivosti in poučnega materiala tam nikoli ne zmanjka. Ugotavljali smo drevesne vrste, plodove, semena, spoznali zgradbo plodov, se pogovarjali o razmnoževanju gozdnih rastlin in spoznavali gozdno rastišče. Plezali smo na visoki in nizki plezani steni z ustrezno opremo. Naučili smo se, kako pomembno je varovanje in medsebojno zaupanje pri tem športu. Druga skupina četrtošolcev smo danes izdelali vodno kolo in njegovo delovanje preizkusili ob potoku Črmošnjičica. Popoldan smo na orientacijskem pohodu izkazali pridobljeno znanje, ki smo ga pridobili tekom tedna.

V prostem času, kolikor ga nam je danes preostalo, nam je popestril Lipin zipline.

Višek večera pa je bila zadnja večerja à Lipin hamburger 😊 in zaključna zabava. Najprej je vsaka soba pripravila večerni program Soba se predstavi. Veliko smo peli, plesali, igrali skeče, tudi modna revija ni manjkala. Nato je sledila GALAAAMA do jutra 😉.

Več utrinkov si lahko pogledate spodaj:

https://video.arnes.si/watch/cj6jf37tk2yn

Skupno 330 obiskov, današnjih obiskov 1