Ob svetovnem dnevu zdravja smo se v ponedeljek, 8. 4. 2024, z učenci 2. in 4. razreda ter posameznimi učenci višjih razredov udeležili osrednje prireditve v Dravogradu. Letošnja téma je bila »Moje zdravje, moja pravica«.

Na prireditvi smo aktivno sodelovali člani Projektnega sveta »Dravograd Zdravo mesto« in ostala društva v Dravogradu.

Na dogodku smo se kot šola predstavili s stojnico sadik za Zelemenjavo in z delavnico ‘Strah ima velike oči’ za premagovanje strahov in predsodkov pred različnimi živalmi.

Učenci 2. in 4. razreda so bili vključeni v delavnico izdelave antistresnih žogic, aktivni so bili na poligonih in pri starih igrah, bosi so se podali po poti čutenja ter okušali sadna nabodala in smutije. Sodelovali so tudi na delavnici oblikovanja lepih misli in pa seveda tudi na naši delavnici ‘Strah ima velike oči’, kjer je bilo zelo razburljivo.

Pred dvorano Špic D je potekala Zelemenjava, kjer so naši učenci pripravili ponudbo raznovrstnih sadik ter delavnico, ki so jo naslovili Izdelaj, posadi in zalij z ljubeznijo.

S sodelovanjem na tem dogodku smo učencem predstavili pomembno vlogo raznih aktivnosti za zdrav načina življenja in dobro počutje vseh ljudi.

Mateja Petek

Skupno 77 obiskov, današnjih obiskov 1