V soboto, 6. aprila 2024, smo s planinskim krožkom prehodili zanimivo krožno učno pot od Podgorja do gradu Vodriž. Pot so pred leti pripravili učenci in mentorji Osnovne šole Podgorje in jo poimenovali Zelena pot z zgodbo. Ob poti so postavili informativne table z delčki zgodbe o zanimivih dogodkih iz tistih časov, ki so jih naši učenci z zanimanjem brali in odstirali skrivnosti skritega gradu.

Tisti grad tam nekje naj bi bil skrivnostni grad s čarobno močjo, toda prav nihče ni vedel, kje natančno je. Kralji s celega sveta so ga želeli odkriti, saj so slišali, da se v njem skriva skrinja čarobnih moči. Tisti, ki bi jo odprl, bi prejel dar neskončnih magičnih sposobnosti in postal za vedno nepremagljiv.

Na informativnih tablah so bile tudi matematične, naravoslovne in literarne naloge, ki so jih učenci uspešno reševali in tako uspeli najti ruševine tega skrivnostnega in skritega gradu.

Navdušeni smo bili nad najdbo in kot pravi kralji in raziskovalci splezali še v notranjost obzidja in se čudili življenju tistih časov.

Privoščili smo si zasluženo malico in se po krožni poti podali naprej. Uspešno smo reševali naloge, se vpisali v vpisno knjigo, ožigosali naše planinske dnevnike in po petih urah raziskovanja, prijetno utrujeni prispeli na izhodišče, pred OŠ Podgorje.

Preživeli smo zanimivo dopoldne, saj smo vsi, vsaj za nekaj trenutkov, vstopili v zgodbo Zelene poti z zgodbo.

Mateja Petek

Skupno 55 obiskov, današnjih obiskov 2