V četrtek, 14. decembra 2023, smo se s planinskim krožkom odpravili na večerni pohod z lučkami na Sveti Križ pri Dravogradu. Po dolgem času smo pohod organizirali za učence in starše obeh šol naše občine.

Ob pol petih popoldan smo se zbrali v Črnečah. Bila je že skoraj tema, zato smo si hitro pripravili svetilke in se napotili proti našemu cilju. Čez Dobrovo do cerkvice Sv. Križa smo prispeli v dobrih 40 minutah. V cerkvi nas je pričakal gospod duhovnik Igor Glasenčnik, ki nam je predstavil zgodovino cerkve ter povedal nekaj zanimivosti s svojih planinskih potepanj. Po ogledu znamenite kapelice s svetim križem, nas je v župnišču lepo sprejela in pogostila gospa Zofka Mager.

Mmmmm, kako so nam teknile slastne palačinke, pokovka, piškoti in sladki čaj.

Zahvalili smo se gospe Zofki in se po isti poti vrnili v dolino. Pot smo si osvetljevali z lučkami in jo delali čarobno. Okoli sedme ure zvečer smo prispeli do svojih avtomobilov. Bili smo zadovoljni. Še posebej otroci, saj se običajno tega pohoda najbolj veselijo. Učenkina izjava »Učiteljica, meni je bilo ful fajn!« pa je bila le še pika na i. To je za otroke! To je za nas! Gibajmo se na svežem zraku vsak dan, kolikor se le da!

Vabimo vas, da se nam pridružite na naslednjem, tradicionalnem zimskem pohodu k Medvedu, 27. 1. 2024.

Želimo vam lepe predpraznične in praznične dni ter varen korak na vseh poteh.

Mateja Petek

Skupno 111 obiskov, današnjih obiskov 1