V nedeljo, 3. 12. 2023, je bila v Slovenj Gradcu prireditev ob Mednarodnem dnevu invalidov. Prireditev je bila namenjena vsem povabljenim članom Društev invalidov Koroške.

Zveza delovnih invalidov Slovenije vsako leto razpiše pedagoško akcijo, kjer lahko učenci sodelujejo v literarnih in likovnih prispevkih na določene teme. Cilji pedagoške akcije so, da učenci spoznavajo posebne potrebe invalidnih in nemočnih občanov, da razumejo pravice invalidov pri njihovem enakopravnem vključevanju v družbeno življenje in da učenci živijo, delajo in se obnašajo varno, kar naj bi zmanjšalo število nesreč in posledičnih invalidnosti.

Na naši šoli vsako leto sodelujemo v tej akciji. Na razrednih urah in tudi drugače pri pouku obravnavamo teme o invalidih, učenci nam radi povedo tudi izkušnje z njimi, saj veliko invalidov živi v njihovi družini ali v bližnji okolici. Pomembno je, da jim privzgajamo pozitiven odnos do njih, saj se zavedamo, da takšne teme zelo dobro vplivajo na njihov čustveni razvoj.

Zveza delovnih invalidov in Koordinacijski odbor društev invalidov Koroške je na tej prireditvi častno podelila petim učencem Koroške priznanje za najboljši literarni sestavek pedagoške akcije.

Letos je bila nagrajenka naše šole učenka 5. b razreda LANA KRAJCER, ki je sodelovala v literarnem sestavku Kaj lahko naredimo za boljše odnose.

Prireditev je bila bogato kulturno obarvana, po njej pa so vse obiskovalce in nagrajence povabili na zakusko, pijačo in prijeten klepet.

Učenki Lani za lep dosežek čestitamo in ji želimo še veliko literarnih uspehov.

Mentorica: Zdenka Krajnik

 

Skupno 117 obiskov, današnjih obiskov 1