December je mesec, ko smo z mislimi že pri praznikih, ki nas obdarijo s toplino in ljubeznijo, ki so polni sanj in želja, v izpolnitev katerih verjamemo vsaj tistih nekaj čarobnih dni …

Na šoli je bilo že pred decembrom čutiti predpraznično vznemirjenje, saj so že nekaj časa potekale priprave na naš že tradicionalni božično-novoletni bazar, ki se je odvijal v četrtek, 7. 12. 2023, v telovadnici šole.

Po pouku, ki je tega dne potekal popoldan, so učenci telovadnico spremenili v tržnico z okrašenimi ‘stojnicami’, ki so se šibile pod raznovrstnimi prazničnimi izdelki, kot so voščilnice, svečniki, palčki, novoletni okraski, dišeči medenjaki …. in še bi lahko naštevali. Starši in ostali krajani Šentjanža, ki so ponovno napolnili šolsko telovadnico, so si z zanimanjem ogledovali ponujeno in se kar težko odločali, kaj bi izbrali. Stojnice so se hitro praznile, kar je navduševalo mlade ustvarjalce in jim dalo vedeti, da njihov trud ni bil zaman.

Vzdušje je bilo ves čas veselo in sproščeno, k čemur je pripomogla tudi kratka spremljevalna  prireditev, na kateri so se predstavili šolska zbora in plesna skupina. Iz zvočnikov pa so se razlegale praznične melodije, ki v tem času res ne smejo manjkati.

Prispevki za kupljene izdelke so bili kot vsa leta do sedaj prostovoljni, namenili pa smo jih za šolski sklad. Hvala vsem, ki ste prispevali svoj delež!

Lilijana Ladra

Skupno 296 obiskov, današnjih obiskov 1