V petek, 6. 10. 2023, je potekal slavnostni sprejem prvošolcev v Šolsko skupnost. V telovadnici so se zbrali učenci od 1. do 9. razreda. Na dogodku so imeli posebno vlogo prvošolci in tudi devetošolci. Predsednik Šolske skupnosti, Anže Kašman, in podpredsednik, Lin Hudernik, sta vse prisotne pozdravila in pozvala prvošolce k ponovitvi slovesne zaobljube. Pozdravil jih je tudi gospod ravnatelj, Marko Havle, in jim čestital za sprejem v Šolsko skupnost.

Tako kot lani smo tudi tokrat v Šolsko skupnost najprej sprejeli učence, ki so se nam na novo pridružili v tem šolskem letu. Z bučnim aplavzom smo pozdravili učenca 6. razreda, Eleno Pranjković in Luko Kadiša.

K sodelovanju smo povabili prvošolce, ki so se nam s pomočjo svojih prijateljev iz 9. razreda predstavili s plesno točko. Bili so odlični. Kot vsako leto so tudi letos devetošolci prevzeli vlogo zaščitnika, prijatelja in pomočnika učencem prvega razreda. Podarili so jim darilo, prvošolci pa so prejeli tudi diplomo ob sprejemu v Šolsko skupnost. K prijetnemu vzdušju so prispevali učenci, ki so dogajanje popestrili z glasbo. Učenka Nana je zaigrala na citre, Zara se je predstavila s pesmijo, ki jo je zaigrala na saksofon. Dogajanje sta s pesmijo zaključili pevka Žana in Tiana, ki jo je spremljala na kitari. Prvošolci so skupaj s svojimi prijatelji druženje nadaljevali v razredu.

Vesna Turičnik

Skupno 230 obiskov, današnjih obiskov 1