Kot vsako leto je bil tudi letos prvi teden v oktobru namenjen otrokom. Letošnja tema TEDNA OTROKA je bila: »ZAKAJI IN ZATOJI RADOVEDNOSTI«. Radovednost nas vodi k odkrivanju sveta okoli nas in raziskovanju znanja. Otroci najpogosteje svoje vprašanje pričnejo z ZAKAJ, naš odgovor pa se prične z ZATO. Tako so učenci od 1. do 9. razreda skozi celoten teden s pomočjo različnih KVIZOV ugotavljali svoje znanje na različnih področjih in spoznavali nove zanimivosti. 

Na naši šoli pa so potekale tudi že utečene dejavnosti, v katerih otroci uživajo. V ponedeljek so imeli učenci priljubljeno TOMBOLO. V dveh skupinah so se zbrali v jedilnici in napeto poslušali izžrebana števila. Učenci so za osvojeno eno, dve ali vse tri vrstice dobili nagrado.

V torek so bile na sporedu tri KINO PREDSTAVE. Učenci od 1. do 3. razreda so gledali animirano pustolovščino Elementi, učenci od 4. do 6. razreda so si ogledali družinski film Dancing Queen, učenci od 7. do 9. razreda pa dramo/komedijo Kako rešiti planet.

V sredo je potekalo tekmovanje z AVTOMOBILČKI NA DALJINSKO VODENJE. Pri izvedbi in meritvah so pomagali učenci 8. in 9. razreda. Tekmovanja so se lahko udeležili učenci od 1. do 9. razreda. Tekmovanje je potekalo v šestih kategorijah (posamezno od 1. do 5. razreda ter skupaj učenci od 6. do 9. razreda). Najboljši učenci so prejeli diplome.

Četrtek je bil dan za MENJAVO IGRAČ in MENJAVO KNJIG. Učenci od 1. do 4. razreda so prinesli igrače, učenci od 5.–9. razreda pa knjige. Menjava igrač ni trajala dolgo, saj so učenci hitro izpraznili mize. Manj interesa je bilo za menjavo knjig. Verjamemo, da bo tudi ta dejavnost postala stalnica v tednu otroka in bo drugo leto bolje obiskana.

Tega dne so prvošolčki v knjižnici prejeli v dar knjigo Marka Kravosa z naslovom HIŠA SELIVKA, ki jo je v tem šolskem letu Bralna značka podarila vsem prvošolčkom v Sloveniji.

Petek je bil zagotovo najpomembnejši dan za naše prvošolce, saj je potekal slavnostni SPREJEM PRVOŠOLCEV V ŠOLSKO SKUPNOST.  

Poleg vseh naštetih dejavnosti so se vsi učenci udeležili delavnice »SPOZNAJ ŽIVALI«, ki jo je vodil učitelj Blaž Mlinšek. Učenci so si lahko pobliže ogledali in se dotaknili gekona, kače in pajka.

Že kar nekaj let učenci ob tednu otroka sodelujejo na FOTOGRAFSKEM NATEČAJU. Tema letošnjega natečaja je bila »Pokloni čas, polepšaj dan«. Učenci so s fotografijami pripovedovali zgodbe medgeneracijskih odnosov, odnosov babic in dedkov s svojimi vnuki. 

V prihajajočih dneh učence druge in tretje triade čakajo še JESENSKE DELAVNICE, kjer bodo s pomočjo učiteljic okrasili šolo in pričarali jesensko vzdušje. 

V imenu šole se zahvaljujem Piceriji na postaji in gospe Maji Ramšak za nagradi.

Mentorica Šolske skupnosti Vesna Turičnik

Skupno 157 obiskov, današnjih obiskov 1