1. oktobra obeležujemo mednarodni dan starejših. Priključili smo se vseslovenski akciji “Pokloni čas, polepšaj dan!” in tudi mi polepšali dni in privabili nasmehe na obraze babic in dedkov, starejših občanov, varovancev Doma sv. Eme in bolnikov na domovih.

Že teden prej so, v okviru športnega dne in različnih dejavnosti, učenci nekaterih razredov na pohode povabili svoje babice in dedke. Otroci so komaj čakali, da bodo lahko športno dopoldne preživeli s svojimi najdražjimi. Lepo je bilo videti njihovo povezanost, radost in veselje.

Želeli smo se približati tudi tistim starejšim, ki so osamljeni, živijo oddaljeni od storitev, ki jih zanje ponujajo medgeneracijski centri in druga društva, ali pa zaradi določenih omejitev ne morejo do različnih centrov dogajanja. Naši učenci so zato zanje narisali lepe risbice in jim napisali dobre želje. Patronažno službo ZD Dravograd smo prosili, naj risbice in želje otrok razdeli med starejše bolnike med obiski na domovih.

Učenke iz 8. razreda so poklonile svoj čas in obiskale varovance Doma sv. Eme. Zbranim so polepšale dan z branjem zanimivih kratkih zgodb, pesmi in ugank. Skupaj so zapeli tudi nekaj ljudskih pesmi. Te imajo starejši najraje, zato jih bodo obiskali še učenci pevskega zbora in jih zapeli še več. Tudi zanje smo pripravili risbice z dobrimi željami, katerih so se zelo razveselili.

O skupnem času in lepoti preživljanja skupnih trenutkov s starejšimi, pa so razmišljali tudi mladi fotografi, ki so sodelovali na fotografskem natečaju, s ta istim naslovom: Pokloni čas, polepšaj dan.

»Vsaka generacija ima svoj pomen, je enako potrebna in dragocena. Le vse generacije skupaj pa lahko prispevamo k napredku in dostojnemu življenju za vse.« Nataša Pirc Musar

Vodja zdrave šole

Mateja Petek

Skupno 104 obiskov, današnjih obiskov 1