V soboto, 7. 10. 2023, smo se z mladimi planinci in njihovimi starši podali na izlet v neznano. Celotno idejo smo uspeli zaviti v tančico skrivnosti ter otroke in starše popeljati po neznani poti, le kam drugam, kot pa na domači hrib. 😊

Ob pol devetih smo se zbrali na parkirišču v Dravogradu in se z avtomobili zapeljali do parkirišča na Soboškem prelazu (1347 mnv). Od tam smo se podali na pot. Že po nekaj minutah hoje so otroci vzklikali od začudenja in navdušenja nad veličino vetrnih elektrarn, ki sta postavljeni tik ob poti.

Pot smo nadaljevali po travnatem kolovozu skozi gozd in tako prišli do zadnjega dela, ki nam je bil že znan. Lotili smo se vzpona in se ob poti posladkali s slastnimi brusnicami. Veseli smo končno prišli na vrh. Pojedli smo svoje malice, ožigosali planinske dnevnike, se fotografirali in krstili tiste, ki so bili prvič na tem vrhu.

Po krožni poti skozi borovničevje in morje trav smo se podali proti izhodišču. Iz trav so kukale lisičke in naši mladi gobarji so jih navdušeno nabirali in nabrali cele vreče. Kakšno veselje jih je bilo gledati. Rekli so celo, da bi se moral planinski krožek preimenovati v gobarskega 😊

Po štirih urah hoje, smo zadovoljni prispeli do avtomobilov. Nekateri smo se odpeljali še do zanimivega  jezera Sobote.

Preživeli smo krasno dopoldne, se naužili svežega višinskega zraka in se okopali v zelenih odtenkih čarobnih gozdov. Hvala pridnim mladim planincem in predvsem vam staršem, starim staršem in tudi našemu ravnatelju za vzor našim otrokom in vzgojo za življenje.

Posnetek prehojene poti

 

Mateja Petek

Skupno 84 obiskov, današnjih obiskov 1