V petek, 22. 9. 2023, smo na šoli povezali in prepletli tri pomembne dogodke. Ob dnevu slovenskega športa smo organizirali športni dan, aktivno smo sodelovali na 30. obletnici mreže Zdravih šol in ob bližajočem se mednarodnem dnevu starejših, na pohod z učenci razredne stopnje, povabili njihove babice in dedke.

Regijskega dogodka, ki se je odvijal v Grajskem parku na Ravnah, smo se udeležili s skupino učencev 2. razreda in nekaterimi učenci 7. 8. in 9 razreda.

Predstavljale so se Zdrave šole Koroške regije, med njimi tudi naša. Pripravili smo spretnostne igre in delavnico premagovanja strahov in predsodkov pred malimi živalmi. Skupina 14 učenk in učencev iz 7. in 8. razreda je vodila in izvajala spretnostne igre po postajah, učenki 9. in učenka 7. razreda, pa sta vodili delavnico z malimi živalmi. Učenci 2. razreda so medtem krožili med postajami in delavnicami, ki so jih pripravile druge šole. Na prvi postaji so si nabadali svoja slastna sadno zelenjavna nabodala, na drugi so se dodobra razgibali na športnem poligonu in na tretji naučili ples ter ga tudi odlično zaplesali.

Vsi smo ob pestrem dogajanju uživali in tako še malce drugače poskrbeli za svoje zdravje.

Vodja Zdrave šole, Mateja Petek

Skupno 155 obiskov, današnjih obiskov 1