V soboto, 16. septembra 2023, smo se z otroki planinskega krožka, skupaj s starši in starimi starši podali na naš prvi planinski pohod v tem šolskem letu. Izbrali sva Pohorsko klasiko, pohod, ki ga večina staršev in starih staršev dobro pozna in ki nikoli ne razočara.

Odziv je bil res izjemen! In ker smo uspeli privabiti kar nekaj novih udeležencev, se nama je zdelo pomembno, da za prvi pohod izbereva lepo, varno, ravno prav dolgo in strmo pot, ki nam bo na koncu postregla še s »češnjico na torti«.

Ob 9. uri smo se zbrali na Kopah. 45 udeležencev in 3 vodniki. V zmernem tempu smo se podali na pot proti Ribniški koči. Na Črnem vrhu smo imeli prvi postanek. Črni vrh je najvišji vrh Pohorja, ki meri 1543 metrov nadmorske višine. Otroci so žigosali svoje planinske dnevnike in si ogledali simpatično skorjanko, ki je nekdaj služila kot gozdarsko bivališče, danes pa zavetju pred hudo uro.

Nadaljevali smo pot in v dobrih dveh urah prišli do Ribniške koče. Po daljšem postanku, smo se odpravili čez Jezerski vrh do Ribniškega jezera. Občudovali smo jezero, rožnate cvetove lokvanja in račke ki so zvedavo priplavale do otrok.

Do izhodišča smo se vrnili po isti poti. Dan je bil prelep. Izkoristili  smo ga v naravi, se naužili lepih razgledov v daljave in na prostranstva pohorskih daljav, se družili, zabavali in naredili nekaj za svoje zdravje.

Na cilj smo prišli prijetno utrujeni in zadovoljni. Otroško zadovoljstvo je bilo še večje ob zasluženi igri na napihljivih igralih Pri Zajcu. In prav nič več niso bili utrujeni 😉

Prehodili smo dobrih 12 kilometrov in premagali 475 višinskih metrov.

Z vami smo bili vodniki Planinskega društva Dravograd: Jože Kladnik, Zdenka Krajnik in Mateja Petek

Vabljeni na naslednji pohod. V neznano.

Oglejte si posnetek naše prehojene poti:

https://www.relive.cc/view/vXOnx9ER85q

Mateja Petek

Skupno 158 obiskov, današnjih obiskov 1