Pozdravljeni.

OŠ Šentjanž pri Dravogradu skupaj s Planinskim društvom Dravograd vabimo starše, učence predmetne stopnje in vse zainteresirane krajane na POHOD po poti FIT ŠENTJANČAN, ki bo to soboto, 24. 6. 2023. 

Na OŠ Šentjanž smo v letošnjem šolskem letu v okviru festivala Turizmu pomaga lastna glava, učenci z mentorji ustvarjali na temo Športna doživetja bogatijo mladinski turizem. Naša naloga je bila razširiti športno aktivnost v svojem kraju in jo popestriti s turistično ponudbo za mlade.

Tako je nastala naloga z naslovom Grta, dovta, naokolo – trail tek po mejah krajevne skupnosti Šentjanž pri Dravogradu. Naša ideja je razširiti praznik krajevne skupnosti in k ponudbi športnih aktivnosti dodati še trail tek po mejah krajevne skupnosti. Za nalogo smo prejeli zlato priznanje.

Nastale so tri poti Pravi Šentjančan (31,6 km), Fit Šentjančan (14,5 km) in Mini Šentjančan (4,3 km). 

V soboto, 24. 6. 2023, bi v okviru praznika krajevne skupnosti prehodili pot Fit Šentjančan, ki traja približno 4 -5 ur. Priporočamo, da se primerno opremite za pohod. S seboj imejte vetrovko, rezervno majico, pokrivalo, bodite primerno obuti, hojo pa si lahko olajšate tudi s pohodnimi palicami. Hrana in pijača iz nahrbtnika.

Dobimo se ob 8:00 na igrišču v Šentjanžu pri Dravogradu (spodnje igrišče pri trgovini).

Za lažjo organizacijo zbiramo prijave do četrtka, 22. 6. 2023, na elektronski naslov: vesna.turicnik@os-sentjanz.si

Opis poti:

Od starta na igrišču v Šentjanžu pri Dravogradu pot sprva vodi po pešpoti v smeri proti Dravogradu. Tik pred krožnim križiščem prečka cesto in se prične vzpenjati po cestah, prek gozdov in travnikov do Cvitrškega sedla (670 m nadmorske višine). Od tod naprej sledijo krajši vzponi in spusti do Lubasove kapelice, ki so del Šisernikove poti. Po kolovozu se pot nadaljuje do cerkve sv. Ožbolta, nato pa po makadamskem cestišču v dolino do Bukovske vasi. Pred mostom čez reko Mislinjo pot zavije desno in se nadaljuje po makadamski cesti. Ko zopet pridemo do mostu čez Mislinjo, jo prečkamo in nadaljujemo pot do igrišča v Šentjanžu. Višinska razlika trail poti Fit Šentjančan je 484 m, najvišja točka pa je na 736 m. 

Prijazno vabljeni!

 

 

 

Skupno 59 obiskov, današnjih obiskov 1