V torek, 6. junija 2023, je šolska telovadnica ponovno postala prizorišče živahnega dogajanja, saj se je v njej odvijala prireditev, ki smo jo pripravili ob Dnevu šole. Naslovili smo jo PO POTI ODLIČNOSTI, saj je bil namen te prireditve predstaviti pomembne osebnostne lastnosti, ki nas lahko popeljejo k odličnosti v življenju.

Zavedamo se namreč, da živimo v času, ko nas obkroža moderna tehnologija, zaradi česar pozabljamo na osnovne človeške vrednote, se odtujujemo in več ne vemo, kaj je v življenju res pomembno. Ne znamo se ustaviti, se podružiti in uživati v trenutkih, ki so nam dani.

Prav zaradi tega smo v tem šolskem letu veliko časa namenili razvijanju in privzgajanju pozitivnih življenjskih vrednot. Temu smo namenili tudi popoldan pred prireditvijo, ko so učenci delali v delavnicah, v okviru katerih so spoznali 8 vrednot, po katerih naj bi živeli, če želimo biti v življenju uspešni in zadovoljni. V skladu s temi osmimi vrednotami, ki jih imenujemo 8 krogov odličnosti, namreč živijo uspešni ljudje, ki se zavedajo, kdo so, kakšni so, kaj je njihova največja vrednost.

Te vrednote so:

  1. Sprejemanje ODGOVORNOSTI za svoja dejanja
  2. PREDANOST pri uresničevanju lastnih ciljev
  3. GOVORJENJE Z DOBRIM NAMENOM
  4. POZITIVEN ODNOS do dela, sebe in drugih
  5. FLEKSIBILNOST pri doseganju ciljev
  6. UČENJE IZ NAPAK, ki vodijo k uspehu
  7. INTEGRITETA med privzetimi vrednotami in našim vedenjem
  8. URAVNOTEŽENOST v življenju

Predstavitve posameznih vrednot so učenci popestrili s plesom in petjem. Na koncu je z odra zadonela še naša pesem, ki je nastala v eni od ustvarjalnih delavnic na Bralni noči in smo jo namenili našemu logotipu − pisanemu metulju in njegovi simbolnosti.

V nadaljevanju so sledile športno-gibalne aktivnosti, pri katerih so se starši pridružili svojim otrokom in se preizkusili v raznih spretnostih.

V šoli si bomo tudi v prihodnje prizadevali, da bodo učenci živeli v skladu s predstavljenimi krogi odličnosti, trudili se bomo graditi njihove pozitivne osebnostne lastnosti in jim pomagali, da bodo odkrili pot k odličnosti.

 

Lilijana Ladra

Skupno 294 obiskov, današnjih obiskov 1