V šolskem letu 2022/2023 je Uprava RS za zaščito in reševanje razpisala natečaj na temo »Naravne in druge nesreče – Pomoč potrebujemo vsi«. Tudi naša šola je sodelovala na natečaju z likovnimi, literarnimi prispevki in filmom. Film smo pripravili učenci 7. razreda v sklopu gledališkega krožka. Poimenovali smo se skupina 007.  Naši mentorici učiteljica Renata in Andreja sta nas seznanili in predstavili temo natečaja in s skupnimi močmi je nastal zanimiv kratek film. V filmu smo želeli prikazati, da v našem kraju živijo tudi invalidi, ki pogosto potrebujejo našo pomoč. V našem primeru nam je zagodla huda snežna ploha in pobelila cestišča in pločnike našega kraja in s tem onemogočila varno hojo. Gasilci, v našem primeru mladi gasilki, ki so vedno in povsod pripravljeni za pomoč, so glavno nalogo odigrali tudi v našem filmu. Z njim smo želeli prikazati, da so naši gasilci ob nas vedno in povsod, zdaj, danes ali jutri.

Film se je uvrstil na regijsko in kasneje še na državno tekmovanje. Izmed 16-ih  prispelih filmov je bil naš izbran med najboljših pet. Za nagrado smo bili povabljeni na Ig v Izobraževalni center za zaščito in reševanje Republike Slovenije. Tam so za nas in druge nagrajence pripravili lutkovno predstavo, nam podelili priznanja in tudi nagrade ter nam predstavili vadbeni center. Povedali in prikazali so nam, kako hitro lahko pride do požara ali drugih nesreč in kaj moramo v takih primerih narediti. Z dobrim kosilom pa so poskrbeli tudi, da nismo bili lačni.

Zanimiv dopoldan je hitro minil in že smo se z avtobusom odpeljali proti domu in med potjo razmišljali, kakšna akcija čaka skupino 007 v prihodnje.   

LINK do FILMA VEDNO IN POVSOD

 

                         Urška Bukovc                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                        

Skupno 67 obiskov, današnjih obiskov 1