V petek, 19. maja 2023, so se zlati bralci vseh osnovnih šol na Koroškem udeležili prireditve ob zaključku sezone BZ. Potekala je v Družbenem domu na Prevaljah, v rojstnem kraju bralne značke, v organizaciji OŠ Franja Goloba Prevalje v sodelovanju z Občino Prevalje.

Najprej je vse prisotne pozdravil podžupan občine, ki je izpostavil pomen branja v času, ko nas obkroža moderna tehnologija. Sledil je kulturni program učencev OŠ Franja Goloba Prevalje, nato pa se je na odru pridružil osrednji gost prireditve, priznan slovenski pisatelj, igralec, komik in prevajalec Boštjan Gorenc – Pižama, ki je na zanimiv in humoren način predstavil nekaj tez o nastanku posameznih slovenskih besed in slovenskega jezika nasploh.

Z naše šole se je prireditve udeležilo devet zlatih bralk in bralcev − 9 devetošolcev, ki so osvojili bralno značko vseh devet let šolanja. To so: Živa Ferarič, Matic Razbornik, Nik Sedeljšak, Taja Skarlovnik, Zala Založnik, Nina Boženk, Maša Črešnik, Tia Grubelnik in Kaja Razgoršek.

Naj ostane knjiga še naprej njihova zvesta spremljevalka.

Lilijana LADRA

Skupno 127 obiskov, današnjih obiskov 1