Prva noč je za nami in prav tako tudi dan številka 2.

Če je bil včeraj naš razgled na momente kar nekoliko kičast, pa je bila danes slika precej drugačna. Lahko bi rekli meglena 🙂

V nov dan sta nas pozdravila veter in megla. Obeti sicer na začetku dneva niso bili najboljši, vendar sreča spremlja pogumne in tako se je v trenutku, ko smo obuli smuči, nebo nekoliko razjasnilo. Nadaljnjih nekaj uric smučanja je bilo zelo prijetnih. Zmerno trda snežna podlaga, prazno smučišče, vetrič na obrazu in meglice, ki se veselo podijo med vrhovi okoliških gozdov. Ker nam gre smučanje tako dobro od nog, smo se na smučišču nagradili še s skodelico vroče čokolade.

Za konec smučarskega dne pa je narava pokazala še svoj muhast obraz in nas poškropila ter se namesto nas odločila, da je napočil čas, da zapustimo smučišče in se odpravimo v svoje tople sobe.

Po kosilu je najpre sledilo predavanje, kjer smo se podučili, kako pripravimo smuči.

Popoldne pa so nas obiskali člani Gorske reševalne službe Koroške. Za nas so pripravili zelo zanimive in poučne delavnice, v okviru katerih smo spoznavali opremo, ki jo potrebujemo za obiske gora pozimi, prvo pomoč in reševanje v gorah ter reševanje ponesrečencev iz snežnih plazov s pomočjo lavinskega trojčka. Z nami so delili številne nasvete, anakdote ter prigode in nam na zanimiv in nepozaben način predstavili pomen in širino svojega delovanja. Za piko na i pa se nam je predstavil še štironožni član gorske reševalne službe – kuža Kan, ki nas je vse navdušil s svojimi, za nas nepredstavljivimi, sposobnostmi iskanja ponesrečencev zasutih v plazu.

Na tem mestu se mi zdi prav, da se tudi tukaj zahvalim Gorski reševalni službi Koraške v prvi vrsti za njihovo nesebično pomoč in delovanje, seveda pa tudi za njihovo pripravljenost sodelovanti z nami. Posebna zahvala pa gre tudi članom Milanu Plescu in njegovemu prijatelju Kanu, Andreju Ježu, Mateju Mirkaču in Matevžu Gradišniku, ki so za naše otroke pripravili atraktivno popoldne.

Večerna aktivnost je bila bolj športno obarvana. Fantje smo se namakali v bazenu, dekleta pa so pilila svoje motorične sposobnosti v telovadnici.

Kljub temu da je pričetek dneva v nas prebujal dvome, ali bomo uspeli izpeljati vse zastavljene aktivnosti, je dan številka 2 naša pričakovanja celo presegel.

 

Lep športni pozdrav

Blaž Mlinšek

Mateja Konečnik

Gal Oderlap

Marko Sonjak

 

Skupno 313 obiskov, današnjih obiskov 1