V torek, 20. 12. 2022, smo se s planinskim krožkom odpravili na nočni pohod z lučkami. Ob 16.00 uri se nas je zbralo na parkirišču za Traberg centrom v Dravogradu 36 udeležencev. Mladi planinci so že nestrpno čakali, kdaj bodo lahko vklopili naglavne lučke, saj je pohod v temi in sojem luči res čaroben.

Pot nas je vodila  po cesti na Pod grad, kjer smo nadaljevali po gozdni poti mimo Grajske bajte do ZVONČKA ŽELJA. Zvonček stoji pred kmetijo Kuplen in že od daleč smo videli darilno vrečko, ki je visela ob njem. Ugotovili smo, da nam jo je pustil dedek Mraz. Razveselil nas je s pismom, v katerem nam je čestital za osvojene vrhove v letošnjem letu in s čokoladnimi bonboni, da nam slučajno ne bi zmanjkalo energije. Vsak udeleženec je lahko pozvonil in si zaželel nekaj lepega v novem letu.

Potem smo se vrnili mimo Sodnega stolpa do Grajske bajte. Tam smo si privoščili počitek in okrepčilo. Poskrbljeno je bilo za topel čaj, malica pa je bila iz nahrbtnika. Pohod smo nadaljevali do starega gradu, kjer smo občudovali soj barvnih luči in nočni razgled na Dravograd z okolico. Naredili smo nekaj skupinskih fotografij za spomin in se vrnili krožno po drugi strani do parkirišča. Še prej pa smo se ustavili pred Vidovo cerkvico, kjer so učenci občudovali pravljično vasico.

Vsi skupaj smo se strinjali, da je bil pohod res nekaj posebnega. Mladi planinci pa so nam zaupali, da komaj čakajo na drugo leto, ko se bomo zopet odpravili na tradicionalni pohod z lučkami.

Zapisala: Zdenka Krajnik

Skupno 137 obiskov, današnjih obiskov 1