V soboto, 12. 11. 2022, smo se s planinskim krožkom odpravili na Brinjevo goro nad Prevaljami in sicer na 3. pohod v tem šolskem letu.

Zbrali smo se ob 9.00 uri na parkirišču za trgovino Eurospin. Pohoda se nas je udeležilo 21 udeležencev. Veseli smo bili, da se nam je na tem pohodu priključil tudi naš ravnatelj. Čeprav je bilo vreme oblačno, smo dobre volje začeli pohod. Odpravili smo se desno po cesti proti Pod gonjami in pot nadaljevali po makadamski cesti. Med potjo smo občudovali koroški plot, živali, ki so se še vedno pasle na travnikih in zelo lepe vikende. Zaradi oblačnosti, pa žal nismo videli čudovitega razgleda na Peco. Tik pod vrhom smo vstopili v gozd in po strmi poti nadaljevali do vrha. Ustavili smo se na najvišji točki ob križu. Naredili smo skupinsko fotografijo in krstili vse udeležence, ki so prvič stopili na Brinjevo goro. Malo naprej smo zagledali podružnično cerkvico sv. Kozme in Damijana. Ker sta svetnika zavetnika bolnikov, zdravnikov, kirurgov, zobozdravnikov, veterinarjev, lekarnarjev, medicinskih fakultet in zdravstvenih šol, smo vsi pozvonili za zdravje. Privoščili smo si zasluženo malico, se fotografirali in vpisali v vpisno knjigo. Ravnatelj Marko in gospa Razbornik sta nas razveselila tudi s čokoladami, da nam slučajno ne bi zmanjkalo energije. Po počitku smo se vrnili po bolj položni poti in si ogledali 14 postaj križevega pota. V Gostilni pri Hanni smo se pogreli s toplim čajem in kavo. Lastnik nam je zaigral na kitaro in zapel kar nekaj zanimivih pesmi. Ko smo se poslovili, nas je zunaj razveselilo sonce in zagledali smo Peco. Pot smo nadaljevali krožno čez travnik in gozdiček. Čisto na koncu smo se priključili na cesto, kjer smo zjutraj začeli pot.

Na parkirišču smo zadovoljni zaključili pohod in sklenili, da se zopet vidimo decembra na pohodu z lučkami. Vabljeni tudi ostali člani planinskega krožka.

Zapisala: Zdenka Krajnik

Skupno 100 obiskov, današnjih obiskov 1