V soboto in nedeljo (12. in 13. novembra) je v Dvorcu Bukovje potekala 23. Pesniška olimpijada, v okviru katere so se dijaki in študentje iz Slovenije in zamejstva družili na ustvarjalnih delavnicah pod mentorstvom pesnika Davida Bedrača. Druženje je po dveh letih ponovno potekalo v živo.

Na sobotnem literarnem večeru (12. novembra) so se jim pridružili še osnovnošolci – udeleženci natečaja 12. Mlade pesniške olimpijade, ki so ustvarjali pesmi na témo »Vesolje v meni«.

Na natečaj je prispelo 107 pesmi osnovnošolcev iz 18 slovenskih osnovnih šol,  med njimi tudi pesmi učencev naše šole.

Žirija, ki sta jo sestavljali Maja Visinski Andrejc, pesnicain  Barbara Žvirc, pesnica in vodja projekta Pesniška olimpijada,  je iz vsake kategorije (1. do 3. razred, 4. do 6. razred, 7. do 9. razred) izbrala po tri najboljše pesmi in nagradila njihove avtorje. Mladi pesniki so pogumno stopali na oder in svoje pesmi predstavili udeležencem prireditve.

Učenec Maks Kušej iz 6. a je s svojo pesmijo z naslovom Vesoljska zmešnjava zasedel v kategoriji učencev od 4. do 6. razreda prvo mesto in si prislužil nagrado.

Učenki Neli Prater iz 6. b razreda in Laura Hartman iz 9. b razreda pa sta za svoji pesmi prejeli priznanje.

Nagrade in priznanja sta ge. Barbari Žvirc pomagala podeliti podžupan Občine Dravograd, g. Anton Preksavec, in podžupan Občine Prevalje, g. Boštjan Gorenšek.

ČESTITKE našim trem mladim ustvarjalcem!                                                                                     

Lilijana Ladra

Skupno 105 obiskov, današnjih obiskov 1