Prvi teden v novembru je tudi  Teden solidarnosti. V OŠ Šentjanž dajemo humanitarnosti velik pomen. Že drugo leto zapored sodelujemo z društvom UPornik iz Maribora in zanje zbiramo bakrenčke (1, 2, 5 centov), ki jih potem v društvu porabijo za oskrbovanje starejših. Učenci jih zbirajo v kozarčke v svojih učilnicah.

Prav tako sodelujemo z OZRK Dravograd in v novembru zbiramo hrano z daljšim rokom trajanja ter higienske pripomočke. Zbrane donacije bodo prostovoljke Rdečega križa Dravograd razdelile pomoči potrebnim v naši občini.

Trenutno pa sodelujemo tudi z Društvom Zavod Rajhenburške zanke, ki zbira volno in plete ter kvačka odejice za starostnike v DSO-jih po Sloveniji. Vključen je tudi DSO Črneče ter Dom Sv. Eme. Zbiramo  vse ostanke in že uporabljeno in sparano, še uporabno volno (»žogice«), barva in sestava ni pomembna. Volno zbiramo v Sv.Emi in v OŠ Šentjanž.

Če želite karkoli od zgoraj naštetega podariti, lahko  date svoj prispevek učencem  šole v vaši soseščini, ki ga bodo prinesli v šolo, ali pokličete v šolo (02 878 6669 – Marinka ) in pridemo iskat k vam domov. Volno lahko odnesete tudi v Dom Sv. Eme.

Več o društvih pa na linkih:

https://www.up-ornik.si/

https://zavod.rajhenburske-zanke.si/uncategorized/zbirna-mesta-za-volno/

Skupno 34 obiskov, današnjih obiskov 1