Ponedeljek, 24.10.2022, je bil za naše prvošolce poseben dan. Sprejeti so bili v Šolsko skupnost. Svečana prireditev, ki so se je udeležili vsi učenci, je potekala v telovadnici šole. Predsednica Šolske skupnosti Kaja Razgoršek je pozdravila vse prisotne in pozvala prvošolce, da so za njo ponavljali slovesno zaobljubo. Pozdravil nas je tudi gospod ravnatelj in čestital najmlajšim za sprejem v Šolsko skupnost.

Letošnja prireditev je bila nekoliko drugačna, saj so se učenci odločili, da v Šolsko skupnost sprejmemo tudi učence do 6. razreda, ki so našo šolo pričeli obiskovati kasneje.

Kaja je nato pozvala prvošolce, da nam pokažejo, kaj so se v šoli že naučili. Predstavili so se  pesmijo in plesom. Bili so odlični. Kot vsako leto, so tudi letos devetošolci postali njihovi prijatelji, zaščitniki in pomočniki. Podarili so jim darilo in diplomo ob sprejemu. Ker je tudi voditeljica Kaja  postala  prijateljica prvošolcu, sta vodenje prireditve prevzela Julija in Anže. Dogajanje sta s pesmijo popestrili Rina Uršnik in Tia Grubelnik, Jan Repnik pa je z igranjem na harmoniko zaključil prireditev.

Prvošolci so skupaj s svojimi prijatelji druženje nadaljevali še v razredu.

Somentorica Šolske skupnosti Vesna Turičnik

Skupno 321 obiskov, današnjih obiskov 1