Vsako leto je prvi teden v oktobru namenjen otrokom. Tudi letos je bilo tako. Ker so se sprostili ukrepi glede Covid-a 19, smo TEDEN OTROKA obeležili kot pred epidemijo, torej je bilo več druženja. Slogan letošnjega je bil SKUPAJ SE IMAMO DOBRO.

Ta teden se je vsak dan nekaj dogajalo. Ponedeljek je bil filmsko obarvan, saj  so si v Kulturnem domu ogledali filmsko predstavo. Učenci od 1. do 3. razreda so si ogledali film NAJBOLJŠI ROJSTNI DAN, učenci od 4. do 9. razreda pa drugi del filma GAJIN SVET. Bilo je zanimivo, napeto in tudi poučno.

V torek so učenci imeli priljubljeno TOMBOLO. V dveh skupinah so se zbrali v jedilnici in napeto spremljali žrebanje številk. Po vsaki izžrebani so izrazili navdušenje, če je bila izžrebana prav njihova. Prva nagrada je bila namreč mamljiva.

V sredo so učenci od 1. do 5. razreda imeli tekmovanje z AVTOMOBILČKI NA DALJINSKO VODENJE. Vsi so se zbrali v telovadnici, kjer smo iskali najbolj spretnega voznika v vsakem razredu. Poligon ni bil enostaven, zato je bila spretnost ključnega pomena. Pri izvedbi in meritvah so pomagali učenci 9. razreda.

Četrtek je bil dan za MENJAVO IGRAČ in KNJIG. Učenci od 1. do 5. razreda so prinesli igrače in knjige, ki jim niso več zanimive. Menjava je potekala hitro, saj so mize bile v trenutku prazne, učenci pa zadovoljni s tem, kar so novega dobili.

Čaka pa nas še najslavnejši dan, ko bomo naše prvošolce sprejeli v ŠOLSKO SKUPNOST. Sprejem smo morali zaradi bolezni ob tednu otroka odpovedati.

Že kar nekaj let učenci ob tednu otroka sodelujejo na fotografskem natečaju. Tudi letos je bilo tako. FOTOGRAFIRALI so na temo SKUPAJ SE IMAMO DOBRO in pridno pošiljali fotografije. Zmagovalca najboljše, bomo še razglasili.

Naslednji teden učence druge in tretje triade čakajo še jesenske delavnice, kjer bodo s pomočjo učiteljic okrasili šolo in  pričarali jesensko vzdušje.

V imenu šole se zahvaljujem Piceriji na postaji  in gospe Maji Ramšak za nagradi.

 

Mentorica Šolske skupnosti Milena Jamer

Skupno 157 obiskov, današnjih obiskov 1