Po prijetno prespani noči smo se učenci tretjega razreda preizkusili v pastirskih igrah. Igrali smo se tako, kot so se igrali pastirci nekoč na pašnikih. Pripomočke za igro smo si izdelali sami. To nam je bilo zelo všeč. Po kosilu smo se zopet podali v gozd, kjer smo veliko opazovali, se učili in ga spoznavali skozi štiri letne čase s poudarkom na jeseni. Najprej smo poslušali pravljico, nato pa smo jo poustvarili z naravnimi materiali. Po celodnevnem uživanju v gozdu smo zvečer prisluhnili večernim zgodbam, ki so nas umirile in uspavale.

Četrtošolci pa smo se urili v plezanju. Izdelali smo vodno kolo, katerega smo popoldan odnesli k potoku, da smo videli, kako deluje. Nato smo se tudi mi odpravili v gozd, kjer smo spoznavali drevesne vrste, njihove plodove in semena. Popoldan smo uspešno opravili orientacijski pohod in dodobra spoznali okolico našega doma Lipa.

Danes smo čas na igrišču izkoristili za konkretne ponazoritve merskih in časovnih enot. Z različnimi merskimi pripomočki smo merili čas, temperaturo zraka, zemlje, stavb, hitrost vetra, debeline in obseg dreves, dolžino igrišča s standardnimi in nestandardnimi enotami.

Veseli smo, da nam je vreme naklonjeno, saj nam daje dodatno pozitivno energijo, ki nas kljub celodnevnim dejavnostim drži pokonci, dokler zvečer ne pademo v postelje 😊.

Kadar nam uspe, izkoristimo čas in vadimo za zaključni večer, kjer se bo predstavila vsaka soba.

Komaj že čakamo …  😊. Več sledi jutri … Več utrinkov si lahko pogledate spodaj:

 

 

 

Skupno 421 obiskov, današnjih obiskov 1