V petek, 10. junija 2022, je bil za našo šolo prav poseben dan. Imeli smo prireditev ob Dnevu šole, z naslovom PLES SPOMINOV, s katero smo obeležili visok jubilej – 170 let šolstva v Šentjanžu. Z besedo, petjem, predvsem pa s plesom smo se sprehodili skozi pomembne mejnike v zgodovini naše šole. V njej so pustili sledove mnogi ravnatelji, učitelji in drugi zaposleni, ki so v svoje delo vložili ogromno svojega časa, energije in srčnosti. Trudili so se, dati učencem največ, kar je možno, da bi ti pridobili čim več znanja, ob tem pa zrasli v poštene, delavne in odgovorne ljudi. Kljub mnogim pretečenim letom so tudi danes naši cilji začrtani tako, da na prvo mesto postavljamo učence, ki so odraz naših prizadevanj.

‘Ples spominov’ je bil poklon vsem, ki so bili in smo kakorkoli povezani s šolo in šolanjem v kraju. Prireditev se je pričela z Zdravljico, ki so jo zaigrali naši posebni gostje – člani Pihalnega orkestra Šentjanž, ki so že pred začetkom prireditve z igranjem pred šolo pozdravljali prihajajoče goste. Sledila sta slavnostna nagovora ravnatelja šole, g. Marka Havleta, in županje Občine Dravograd, ge. Marijane Cigala. Druženje se je nadaljevalo s prvim delom prireditve, v katerem so se predstavili pevski zbori šole pod vodstvom zborovodkinj Silveli Grosek in Renate Sešel ter otroška folklorna skupina ‘Pavrški otroci iz Šentjana’. V drugem delu so se prepletali plesi učencev iz posameznih oddelkov, ki so se jih naučili prav za to priložnost, in kratki prizorčki, ki so predstavljali delčke iz mozaika zgodovine šolstva v našem kraju. Le-ta je sicer podrobno predstavljena v zborniku, ki smo ga izdali ob tem častitljivem jubileju. Obiskovalci so ponovno napolnili ‘dvorano’ in bili navdušeni nad videnim, kar so podkrepili z bučnim aplavzom.

Po končani prireditvi so se lahko učenci in njihovi starši ter drugi krajani okrepčali z dobrotami, ki so jih spekle članice Društva kmetic Dravograd in jih ponudile na stojnicah, ki so bile postavljene pred vhodom v šolo. Vsaka družina pa je brezplačno prejela tudi prej omenjeni Zbornik spominov.

Verjamemo, da bo prireditev še dolgo odmevala v naših srcih.

Lilijana LADRA

Skupno 170 obiskov, današnjih obiskov 1