Plakat miru 2021 

V šolskem letu 2021/22 se je mednarodni natečaj Plakat miru pod pokroviteljstvom Lions kluba Slovenj Gradec odvijal že štiriintridesetič, za Slovenijo pa je bila udeležba kar petindvajseta po vrsti.  

Tako kot vsako leto je tudi letos natečaj Plakat miru potekal pod posebnim naslovom, tokrat je bil naslov “We are all connected” – Vsi smo povezani. 

Na OŠ Šentjanž pri Dravogradu je 15. marca potekal prijeten lionistični večer, namenjen mladim umetnicam in umetnikom, na katerem smo otvorili regijsko razstavo otroških umetnin ob zaključku 34. likovnega natečaja Plakat miru 2021.  

Na letošnjem natečaju  je sodelovalo 600.000 otrok iz 55 držav, med njimi tudi učenci devetih osnovnih šol Koroške regije. Udeleženci natečaja so v svojih likovnih delih pokazali veliko mero ustvarjalnosti in povzeli svoje razmišljanje o miru na svetu in povezanosti med ljudmi.  

Zmagala je Anja Rožen iz osnovne šole Prežihovega Voranca Ravne na Koroškem, pod mentorstvom Alijane Tertinek. Na omenjeni razstavi se predstavlja z reprodukcijo svojega zmagovalnega dela. Čestitke Anji in Alijani tudi v našem imenu! 

Z odličnimi likovnimi deli pa se je predstavilo kar štiriindvajset učencev naše šole. Čestitke našima nagrajenkama Tiji Zajamšek iz 7. razreda in Taji Skarlovnik iz 8. a razreda.  

V okviru letošnje razstave svoja dela predstavljajo tudi lanske finalistke natečaja, učenke OŠ Šentjanž: Zoja Sedeljšak, Eva Paradiž in Špela Konečnik.  

Vseh sto likovnih del si lahko še vedno ogledate na razstavi v prostorih OŠ Šentjanž pri Dravogradu. 

Razstava bo odprta do 25. 3. 2022 vsak delovni dan med 16. in 19. uro. Vabljeni! 

 

Mentorica: Katja Krejan

 

Skupno 134 obiskov, današnjih obiskov 1