Napočil je dan, ko bomo morali svoje smučarsko znanje pokazati v praksi na progi. Napočil je dan za tekmo.

Nekoliko nervozni smo se prebudili v prijetno pohorsko jutro. Že po ustaljeni rutini smo se po zajtrku podali na smučišče, kjer nam je učitelj že pripravil smučarsko progo. Sledil je prvi spust, da smo si ogledali progo in “naštudirali” vse njene skrite pasti, potem pa je šlo zares. Iz štarta smo se pognali z vso močjo in oddirkali do cilja. Preostanek smučarskega dneva smo presmučali Roglo po dolgem in počez.

Popoldne, po kosilu, je bil na vrsti drugi del aktivnosti plavanje in telovadnica, kjer smo se skupine zamenjale. Nekateri učenci pa so se danes udeležili tudi matematičnega tekmovanja.

Po večerji pa je napočil čas za težko pričakovan zaključni večer. Najprej je bil na vrsti uradni del, kjer smo prejeli diplome za udeležbo v šoli v naravi in zaslužen naziv smučar, podelitev nagrad za najbolj urejene sobe, za konec pa še razglasitev rezultatov današnje tekme. Sledil je še neformalni del, kjer smo izbirali naj mistra in mis šole v naravi. Seveda pa smo vse skupaj zaključili s plesom. Kot se za pravi žur spodobi smo se odpravili v postelje nekoliko kasneje ter utrujeni in z nasmeški na obrazih sladko zaspali.

Jutri nas čaka nekoliko bolj rano vstajanje in pakiranje. Seveda bomo odšli tudi na smučišče in naredili še zadnjih nekaj zavajov, potem pa se z mešanimi občutki odpravili proti domu. Malce žalostni, ker bo šole v naravi že konec, a vendar veseli, ker bomo spet doma v družbi svojih najdražjih.

Še zadnji lep pozdrav iz Rogle

Utrinke današnjega dne si lahko ogledate tukaj.

Skupno 249 obiskov, današnjih obiskov 1