Učenke in učenci naše šole smo se tudi v tem šolskem letu odločili, da bomo  sodelovali na festivalu Turizmu pomaga lastna glava – Voda in zdravilni turizem.

Zastavljena naloga nam je predstavljala precejšen izziv, saj na Koroškem nimamo vzpostavljene mreže zdravilišč, po drugi strani pa naši kraji na tem področju (še) niso niti dobro raziskani, čeprav imajo, kot smo ugotovili med samim raziskovanjem, dokaj dober potencial.

Odločili smo se, da se bomo predstavili z nalogo, ki smo jo naslovili Pustolovščina skrivnega vrelca, saj smo želeli raziskati skrivne izvire zdravilne vode v našem kraju, o katerih se že nekaj časa šušlja, a jih še nikoli nismo prav raziskali.

Naloga je oblikovana kot zgodba o treh bratih, ki se odpravijo na pot iskanja skrivnih vrelcev, pri katerih jih čakajo njihove srčne izbranke. Na poti, ki poteka ob reki Meži in je zasnovana rekreacijsko-meditativno, morajo premagati številne zapreke in rešiti zadane naloge. Pri načrtovanju izvedbe omenjene pustolovščine smo vpeljali multimedijsko aplikacijo Actionbound, s pomočjo katere postane reševanje nalog in premagovanje začrtanih poti še zabavnejše.

Za lažjo in boljšo prepoznavnost smo oblikovali tudi svoj logotip. V središče smo postavili srce, v katerem lahko z nekaj domišljije prepoznate črke Š, P in D, ki so začetnice našega kraja – Šentjanž pri Dravogradu. Konci črk se stapljajo v izvir, ki je predmet našega raziskovanja in nas vse vabi, da se odpravimo na pot iskanja skrivnega izvira. Krog pa ponazarja rek, ki pravi: »Ne stopiš dvakrat v isto reko. Prvič, ni ista reka, in drugič, ti sam nisi isti človek.«

Torej − če prvič ne bomo našli tega, kar iščemo, nam krog v logotipu sporoča, da lahko vedno poskusimo znova.

Pustolovščina skrivnega vrelca – naloga (TPLG)

 

Avtorji raziskovalne naloge z mentorji

 

Skupno 71 obiskov, današnjih obiskov 1