V četrtek, 14. 10. 2021, smo izvedli program prometnih vsebin za učence od 4. do 6. razreda. To je bila nagrada za pridno sodelovanje pri projektu Pasavček. Program je izvajalo podjetje Jumicar. Pri izvedbi smo upoštevali vsa priporočila NIJZ glede COVID-19 in vsako vozilo pred predajo razkužili.

Po skupinah smo se zbrani na spodnjem igrišču najprej pogovarjali o prometnih znakih. Prometne znake smo poimenovali in se pogovorili, čemu služijo. Spomnili smo se, kdaj vse smo vključeni v promet – kot pešci, kolesarji, pri vožnji s skiroji ali tudi kadar smo samo sopotniki v avtomobilu. Ponovili smo pravila, ki jih moramo upoštevati v prometu. Ko smo obnovili prometno znanje smo se razporedili v več manjših skupin in se podali na poligon, kjer smo se še praktično preizkusili. Ko smo se pripeli z varnostnim pasom nam je učitelj razložil, čemu služijo pedala. Vožnja je bila zabavna in poučna. Vedno si moral biti pozoren, da si ohranjal razdaljo, upošteval semafor in prometne znake. Učitelj nas je popravil, če smo kaj naredili narobe.

Bilo je zelo zabavno in poučno hkrati, saj smo veliko stvari ponovili, se tudi kaj novega naučili in se preizkusili v vožnji na poligonu.  Upamo, da nam bo tudi v prihodnje omogočeno pridobivati znanje in izkušnje na takšen izkustven način.

                                                                           Kristina P. Vrhovnik

Skupno 92 obiskov, današnjih obiskov 1