Od 4. do 10. oktobra 2021 poteka TEDEN OTROKA. Tudi na šoli smo kljub omejitvam zaradi Covid-a 19, izvedli vrsto tradicionalnih dejavnosti, ki pa so potekale na malo drugačen način kot prejšnja leta. Tema letošnjega tedna otroka je RAZIGRAN UŽIVAJ DAN.

Uživati so pričeli že v ponedeljek. Učenci od 1. do 5. razreda so tekmovali z avtomobilčki na daljinsko vodenje. Vsak razred je tekmoval zase, saj smo v vsakem razredu iskali najbolj spretnega voznika. Za postavitev poligona in merjenje časa so poskrbeli devetošolci.

V torek so učenci imeli priljubljeno tombolo.  Potekala je preko spletnega orodja Microsoft Teams.  Čeprav se učenci niso družili v jedilnici, vzdušje ni bilo nič manjše. Prva nagrada je bila namreč mamljiva.

Sreda je bila filmsko obarvana. Učenci so si po triadah, v okviru filmskega festivala  Zebra,  ogledali animirane filme in se z učitelji pogovorili o njihovih sporočilih.

V četrtek popoldan so učenci od 6. do 9. razreda sodelovali na jesenskih delavnicah. Potrudili so se, nastali so lepi izdelki, ki so nam pričarali jesensko vzdušje in nam lepšajo šolske prostore. V načrtu smo imeli tudi sprejem prvošolcev v Šolsko skupnost. Ker nam jo je zagodel dež, prireditve zunaj nismo mogli izvesti. Počakali bomo na lepše vreme.

Petek pa je bil dan družabnih iger. Učenci so razigrani uživali ob igranju svojih najljubših iger.

Že kar nekaj let ob tednu otroka izvedemo fotografski natečaj. Tudi letos je bilo tako. Naslov natečaja je bil MALE SKRIVNOSTI NARAVE. Prispelo je trideset fotografij, med katerimi bo komisija izbrala tri najlepše.

Bil je zanimiv teden. Učenci so uživali. Potrudili se bomo, da pred jesenskimi počitnicami pripravimo še razredna druženja ob kostanjih.

V imenu šole se zahvaljujem Piceriji Na postaji za nagradi.

 

Mentorica Šolske skupnosti Milena Jamer

Skupno 141 obiskov, današnjih obiskov 1