V soboto, 2. oktobra, smo se z učenci planinskega krožka naše šole, skupaj s starši, odpravili na pohod na Kapunar, ki je s 1051 metri eden višjih vrhov Kozjaškega hribovja med Dravogradom in Mariborom na levem bregu reke Drave.

Pohod smo pričeli na mejnem prehodu Radelj, kjer smo se dobili ob 8. uri, v meglenem in mrzlem jutru. Temperatura je bila precej nižja kot v dolini, zato smo komaj čakali, da vzamemo pot pod noge in poženemo kri po žilah. Kmalu smo se segreli  in nedolgo zatem, že dvignili iznad megle, ki nas je svojo gostoto in pojavom navdušila! Bili smo kot kralji, ki hodimo nad oblaki! 😊

Pot nas je ves čas vodila po grebenu državne meje med Avstrijo in Slovenijo, tako smo se lahko ozirali malce na slovensko in malce na avstrijsko stran. Hodili smo po zanimivi, razgibani in malce »divji« planinski poti, ki je očitno precej neobljudena in nepoznana.

Naš cilj je bila bivša karavla, ki danes služi kot dom radioamaterjev, kjer nas je pričakal ljubiteljski radioamater Jože Urnat, ki nas je prijazno pogostil in nam predstavil tudi delček svojega hobija.

V dolino smo se vrnili večinoma po isti poti, le v zgornjem delu, smo zavili krožno in se sprehodili mimo čudovitega 50 let starega avstrijskega bivaka Kapunerhutte na 1003 metrih.

Imeli smo prelep sončen dan in do izhodišča smo se vrnili vsi prijetno utrujeni, nasmejani in zadovoljni.

Pohoda se je udeležilo 13 učencev in učenk naše šole s svojimi družinskimi člani, skupno 31 članov. Pohod sva vodili mentorici krožka in vodnici PD Dravograd Zdenka Krajnik in Mateja Petek.

Skupno 72 obiskov, današnjih obiskov 1