Planinski krožek OŠ Šentjanž pri Dravogradu in PD Dravograd, vas vabimo na naš drugi planinski pohod v šolskem letu 2021/22 na KAPUNAR v soboto, 2. oktobra 2021 ob 8. uri.

Kapunar je 1051 m visok vrh nad Radljami ob Dravi. Tik pod vrhom stoji stara karavla in mejna stražarnica, ki jo danes uporabljajo radioamaterji.
Od karavle se razprostira lep razgled na dolino Drave, na Pohorje, vidi se vas Remšnik, Kapla, Duh na Ostrem vrhu…

Nanj se bomo povzpeli iz mejnega prehoda Radelj, kjer se dobimo ob 8. uri in kamor se pripeljemo z lastnimi avtomobili.

Potrebujemo primerno pohodno obutev z nedrsečimi, narebrenimi podplati, topla oblačila in kakšno majico za preobleči. S seboj nesemo nahrbtnik z malico in pijačo. Obvezna je tudi kakšna sladkarijica za motivacijo in nagrado na cilju.

Na Kapunar se bomo povzpeli iz mejnega prehoda Radelj, od koder poteka planinska pot neposredno po državni meji med Avstijo in Slovenijo. Pot je kondicijsko srednje zahtevna, povzeli se bomo za 500 višinskih metrov in prehodili 8, 5 kilometra. Za pot do karavle bomo z otroki predvidoma potrebovali 2 do 2 uri in pol. Pri karavli bomo imeli daljši postanek. Do avtov se bomo predvidoma vrnili do 13. ure.

Ker je pot precej neobljudena in zato na nekaterih mestih malce zaraščena z visoko posušeno travo in praprotjo, za vsak slučaj priporočam zaščito proti klopom.

Ker bomo ves čas hodili med Avstijo in Slovenijo, imejte s seboj obvezno OSEBNE DOKUMENTE.

Lepo vabljeni!

Prijave zbirava mentorici krožka na mail:

mateja.petek@os-sentjanz.si

do četrtka dopoldne. Na mail lepo prosim sporočite tudi ostale člane vaše družine, ki se bodo pohoda udeležili z vami. Na pohodu bomo upoštevati tudi vse znane ukrepe za zajezitev širjenja virusa. V primeru slabe vremenske napovedi, pohod odpade. O tem vas bova obvestili.

Lep planinski pozdrav!

Vodnici Zdenka Krajnik in Mateja Petek

Skupno 105 obiskov, današnjih obiskov 1