Prvi šolski dan je za učence prvega razreda in njihove starše poseben in težko pričakovan dan. Je zagotovo eden izmed pomembnejših mejnikov življenjske poti. To je začetek nečesa čisto novega. Zato je bil dan poln vznemirjenja, pričakovanj, dvomov, radovednosti in veselja.

Šolska vrata so se letos na široko odprla štiriindvajset prvošolčkom, polnih radosti in igrivosti. S seboj so prinesla številne nove sanje, priložnosti, veliko znanja, novih prijateljskih vezi in zagotovo veliko, veliko lepega in veselega. Želeli smo jim pričarati nepozaben spomin prvega šolskega dne.

Po uvodnem pozdravu ravnatelja, gospoda Marka Havleta, je sledil kratek kulturni program. Učenke Tia, Živa in Urška so se predstavile v petju in igranju na inštrumente. Svoj glas pa so posodile tudi lutkam: zajčku, medvedu in čebelici in prvošolcem odigrale poučno zgodbico o zajčku, ki se je izgubil. V svet varnega gibanja v prometu jih je popeljala policistka Maja Mozgan iz Policijske postaje Dravograd. Sledilo je plesno presenečenje, na katerem so  pod vodstvom plesnega učitelja zaplesati prvošolci sami. Postali so slončki in odplesali polko in valček po slonje.

Na koncu so s simboličnim prestopom šolskega pragu in cinglanjem zvončka uradno postali prvošolci. Za spominsko darilo so prejeli likovno mapico polno manjših presenečenj. Da je bil dan popoln, so se v razredu tudi posladkali še s slastno torto. Domov so odšli vsi nasmejani in zadovoljni.
Našim prvošolcem želimo na novi poti veliko radovednosti, veliko novih prijateljev, predvsem pa veliko novega znanja.

Renata Sešel

Skupno 99 obiskov, današnjih obiskov 1