V tem šolskem letu je naša šola s skupino učencev pod mentorstvom učiteljic Petre Matičko in Lare Lužnic sodelovala na 35. državnem festivalu Turizmu pomaga lastna glava z naslovom “Moj kraj moj chef”.

V okviru tega projekta so pripravili raziskovalno nalogo, v kateri so predstavili vse skrivnosti dobre priprave zavitka, ki mu pri nas pravimo ‘štrudl’. Prav v povezavi s to slastno jedjo, ki je v naših krajih še kako cenjena, so nalogo naslovili »ŠTRUDLANJE«.

Vsebino naloge so sodelujoči predstavili v torek, 20. aprila 2021, na spletni tržnici, ki je potekala pod okriljem Turistične zveze Slovenije. Glavne akterke tega popoldneva so bile: Zoja Sedeljšak, Eva Paradiž, Nastja Proje in Špela Konečnik iz 8. razreda ter Alja Uršnik iz 9. razreda.

V predpisanem času so predstavile nalogo in vse aktivnosti, ki so jih izvajali v okviru omenjenega projekta. Na koncu so tričlanski komisiji ponudile še slastne zavitke z različnimi nadevi, žal tokrat samo virtualno, zaradi česar je dogodek izgubil tisti čar, ki bi bil prisoten pri druženju v živo. So pa člani ocenjevalne komisije obljubili, da (ko bodo razmere to dopuščale) zagotovo pridejo k nam na ogled našega prelepega kraja in na okušanje slastnega ‘štrudla’.

Z dobro pripravljeno nalogo ter s samozavestno in zanimivo predstavitvijo le-te so si prislužile SREBRNO PRIZNANJE. Čestitamo!!!

                                                                                                                                                 Lilijana Ladra

Njihovo predstavitev si lahko ogledate na spodnji povezavi (od 1:39:00 dalje):

 

Skupno 61 obiskov, današnjih obiskov 1